🍁 Kasım Ayı Boyunca Buralar Çok Hareketli. Takipte kalın! 🍁

Sepet ( 0 )

Alışveriş sepetinizde hiçbir şey yok.

Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?
Doğal Sıvı Sabun Çeşitleri14 Kasım 2024

Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?

Sabun ve katı şampuan görünüşte aynı gibi gözükseler de aslında kullanım şekilleri ve üretim aşamaları farklıdır.

Katı Şampuan Nedir?

katı şampuan
katı şampuan

Plastik şişe içindeki endüstriyel şampuanlara alternatif olan katı şampuanlar, saçlarınızı sabunun yarattığı katılık hissi olmadan temizleyen atıksız, doğal ve ekolojik alternatiflerdir. Katı şampuan, sıvı şampuanların içerisindeki suyun çıkarılmış hali olarak karşımıza çıkmaktadır. PH değerleri cildimizin pH değerlerine eş olan katı şampuanlar, plastik ambalajlı şampuanların karşıladığı tüm özelliklere sahiptir. Ayrıca kullanım ömürleri, doğru şekilde muhafaza edildiklerinde bir şişe sıvı şampuana kıyasla daha uzundur. Katı formda oldukları için seyahatlerde az yer kaplarlar ve çantalarınıza dökülme gibi problemler yaşamazsınız.

Sabun ve katı şampuan arasında fark var mı?

Sabun ve katı şampuan görünüşte aynı gibi gözükseler de aslında kullanım şekilleri ve üretim aşamaları farklıdır. Sabunlar, kostik veya kül, su ile reaksiyona giren yağlar kullanılarak üretilir. Sabunların pH dereceleri 8'in üzerindedir ve saç sabunu olarak satılan ürünler dahi bu pH derecesinin altında değildir. Cildimizi koruyan asidik özellik saçlarımızda bulunmadığından kullandığımız sudaki kirece de bağlı olarak pH değeri yüksek sabunları kullanmak saçlarda sertlik, matlık ve saç tellerinde kırılma gibi negatif özellikler doğurabilir.

Sabun kullanıldığında saç temizliği yapıldıktan sonra pH dengesini sağlamak için sirkeli su ile durulama yapılması önerilir. Sabunlar hassas ciltli kişilerde, özellikle pH değeri düşük olan saç derisinde, suyun durumuna da bağlı olarak yağ dengesini bozarak kepeklenmeye ve kaşıntıya da sebep olabilmektedir.

Katı Şampuan Ekonomik mi?

Sabun ve katı şampuan ekonomik olarak kıyaslandığında katı şampuan yapımı daha maliyetlidir. Ancak hem saç sağlığı açısından hem de kullanım kolaylığı açısından katı şampuanlar öne çıkmaktadır. Ayrıca sıvı şampuanlara kıyasla bir katı şampuanın 2 şişe şampuana eş yıkama imkanı sunduğu da göz önüne alınmalıdır. Katı şampuanların pH değeri düşük olduğundan saç derisi ile uyumludur. Saç tipine bağlı olarak düzenli kullanımlarda saçta kuruluk veya yıpranmaya yol açmazlar. Sıvı şampuanlarla içerik açısından bir farkı olmayan katı şampuanlar, doğa dostu ürünler arasındadır.

Sabun ve katı şampuan arasındaki bu büyük farkı yaratan şey yapım aşamalarında kullanılan yağlardan kaynaklanır. Üretim aşamasında sıvı şampuanlara kıyasla düşük karbon ayak izi oluştururlar. İçerdikleri maddeler doğal malzemeler olduğu için kullanıldıklarında çevreye zararlı kimyasallar bırakmazlar. Ambalaja gerek olmadığından kullandıktan sonra bir atık oluşturmazlar. Bitince tekrar satın alacağınız katı şampuanlar için yeniden kullanabileceğiniz bir kap satın alabilir ya da evinizde bulunan bir kabın içinde taşıyabilirsiniz. Ekolojik ve sürdürülebilir bir saç bakım ürünü alternatifi olan katı şampuanlar ile doğa dostu bir bakım deneyimi yaşayabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız

Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?
Doğal Sıvı Sabun Çeşitleri

Sabun ve Katı Şampuan Arasındaki Fark Nedir?

Sabun ve katı şampuan görünüşte aynı gibi gözükseler de aslında kullanım şekilleri ve üretim aşamaları farklıdır.

DEVAMINI OKU
Kostiksiz Sabun Olur Mu? Kostik Nedir?
Sağlık

Kostiksiz Sabun Olur Mu? Kostik Nedir?

Kostik hakkında pek çok bilgi etrafta uçuşuyor, kostiksiz sabun nedir, kostiksiz sabun olur mu gibi sorularınızı bu yazıda ele alacağız. Kafa karıştıran bu kostik meselesini açıklamaya çalışacağız.

DEVAMINI OKU
Sizinki gibi bir iş kurmak istiyorum! Sıfırdan Sabun Yapmak!
Küçük Üretici Olmak

Sizinki gibi bir iş kurmak istiyorum! Sıfırdan Sabun Yapmak!

“Ne keyiflidir doğal sabunlar, kremler yapmak; hem ailece kendimiz kullanırız, hem de internetten satışını yapıp para kazanırız” diye düşündünüz ve Otama’ya bir mesaj yazdınız: “Nasıl sizinki gibi bir iş kurabilirim?”

DEVAMINI OKU